Poznamo štiri osnovne tipe kože. Med njimi je tudi mastna koža in mešana koža.

Mastna koža nastane zaradi povečanega izločanja loja in sebuma.

Značilnosti mastne kože:
– razširjene pore
– koža se sveti
– zaradi slabše prekrvavitve je koža lahko bleda
– pogosto prisotni komedoni, papule in pustule…

Obstaja tudi več oblik aken, ki so po navadi prisotne pri mastni koži.

Na stanje in videz kože vpliva več dejavnikov. Poznamo notranje (na te nimamo vpliva) in zunanje dejavnike (na te imamo vpliv).
Stanje kože lahko poslabša tudi nepravilna kozmetična nega in prehranske navade.

Pri mastni koži se priporoča, da se ne uporablja mastnih krem in mazil, ker se s tem stanje lahko poslabša.
Priporočajo se blaga čistilna sredstva, nosilna olja v kremi, ki niso komedogena (ne mašijo por).

Soft calming cleanser vsebuje med sestavinami kozje mleko, (bogato z mlečno kislino, ki se priporoča za uporabo tudi pri mastni koži, vitamini A, B6, B12 in vitaminom E), rožni koren, izvleček borovnice, rdeče alge, betain, alantoin. Soft calming cleanser učinkovito očisti kožo, sebum in ličila. Rezultat uporabe je čista koža, osveženega videza in na otip je po uporabi bolj mehka. Izdelek kože ne izsuši, saj je do kože nežen in blag.
Soft calming toner deluje na kožo vlažilno in antiseptično z aktivnimi sestavinami alantoinom, vitaminom E, kozjim mlekom in fiziološko raztopino. Izdelek ni komedogen in ne vsebuje olj. Priporoča se za uporabo zjutraj in zvečer.
Active day repair cream je vlažilna aktivna obnovitvena krema za obnavljanje kože. Nosilno olje v kremi je araganovo, ki se priporoča za uporabo tudi pri nečisti koži. Krema vsebuje visoke vsebnosti aktivnih sestavin kot so kozje mleko, vitamin E, ektoin, ričkovo olje, kamelijevo olje, ovsene proteine in druge aktivne sestavine. Izdelek vsebuje med sestavinami tudi sestavine, ki imajo sposobnost obnavljanja celic in kože in zmanjšujejo TEWL, zaradi prekomernega čiščenja kože.

Zgodba kozmetike Martur professional skin care se je začela s to fotografijo pred in po uporabi naše kozmetike.

 

sl_SISlovenian